Η πιο σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ήθη και έθιμα σε όλη την Ελλάδα .
Το Σάββατο πριν από τη Μεγάλη Βδομάδα , το Σάββατο του Λαζάρου, οι νοικοκυρές φτιάχνουν τα «Λαζαράκια», ψωμάκια σε σχήμα
ανθρώπου σπαργανωμένου, σε ανάμνηση της Ανάστασης του φίλου του Χριστού, Λαζάρου.
Τα “Λαζαρούδια”, όπως λέγονται σε κάποια μέρη, τα γέμιζαν οι νοικοκυρές με αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, σύκα, σταφίδες, μέλι,
πρόσθεταν πολλά μυρωδικά και τα έδιναν ζεστά στα παιδιά, που τρελαίνονταν με τη γεύση και τη μυρωδιά τους.
Αυτή την παράδοση αναβιώσαμε στο σχολείο μας , απολαμβάνοντας την ομαδικότητα ,τη συνεργασία ,τη σύμπραξη ,τη συμπερίληψη .

Καλό Πάσχα!!!

Loading